Informatie over Mesologie
Wat is Mesologie?
Mesologie is een uniek concept waarin reguliere en complementaire geneeswijzen met elkaar worden geÔntegreerd. Reguliere westerse kennis (anatomie, fysiologie, neurologie, pathologie), Ayurveda, Chinese geneeskunde, homeopathie, orthomoleculaire geneeskunde, fytotherapie en voedingsleer vormen de basis voor de Mesologie.

Ieder mens is uniek en reageert weer anders op zijn omgeving. Het lichaam probeert zijn eigen optimale evenwicht te handhaven.
Dit evenwicht kan echter nadelig verstoord raken door bv verkeerde voeding, langdurige stress, antibioticakuren, weersinvloeden etc. De Mesologie gaat ervan uit dat klachten het gevolg zijn een disbalans ergens in het lichaam.
Iedere patiŽnt wordt door de mesoloog in zijn geheel onderzocht en de lichamelijke disfuncties worden in kaart gebracht. Vanuit deze disfuncties wordt gekeken naar hun bijdrage aan het ontstaan van de klachten.
Het lichaam heeft een verbazingwekkend vermogen om zichzelf te genezen. De behandeling is erop gericht het lichaam in staat te stellen zelf de balans in het lichaam weer te herstellen.

Mesologie vervangt de reguliere geneeskunde niet, maar werkt aanvullend en streeft naar samenwerking tussen reguliere en complementaire geneeswijzen. Mesologie biedt geen oplossing voor acute klachten.
HomeWat is mesologie?Voor wie?WerkwijzeVergoeding en kosten
Copyright © 2016 by Gonda van Empel   •   All Rights reserved
Home Wat is mesologie? Voor wie? Werkwijze Vergoeding en kosten
WYSIWYG Web Builder
Informatie over Mesologie