Informatie over Mesologie

Werkwijze

Na het maken van de eerste afspraak krijgt u een intakeformulier toegestuurd. Hierin staan vragen over uw klacht(en), medische voorgeschiedenis, algemene symptomen, leefgewoontes, etc. Deze lijst wordt tijdens het eerste consult met u besproken.

Het mesologisch onderzoek bestaat verder uit een pols- en tongdiagnostiek volgens de Ayurveda en Traditionele Chinese geneeskunde, een lichamelijk onderzoek en een EFD (Electro Fysiologische Diagnostiek) onderzoek. Hierbij worden 80-100 acupunctuurpunten op handen en voeten gemeten.

Door integratie van alle gegevens ontstaat er een totaal functiebeeld en wordt er gekeken hoe de klachten te kunnen verklaren. Op deze manier wordt altijd een individuele ‘diagnose’ gesteld. Immers ieder mens is uniek, geen klacht of ziekte heeft dezelfde oorzaak.

De behandeling is vooral gericht op de oorzaak. Symptomen onderdrukken met een middeltje heeft geen zin, want daarmee is de oorzaak nog niet verdwenen.

De therapie kan bestaan uit orthomoleculaire therapie (vitaminen en mineralen), fytotherapie (kruiden), homeopathie, en/of leef- cq voedingsadviezen.
Zo nodig wordt u doorverwezen naar uw reguliere (huis)arts, een osteopaat of andere therapeut.

Voor het maken van een afspraak is geen verwijzing van een huisarts noodzakelijk. Wel adviseer ik u een (eventueel) behandelend arts / specialist op de hoogte te stellen.


HomeWat is mesologie?Voor wie?WerkwijzeVergoeding en kosten
Copyright © 2016 by Gonda van Empel   •   All Rights reserved
WYSIWYG Web Builder
Informatie over Mesologie
Home Wat is mesologie? Voor wie? Werkwijze Vergoeding en kosten